Pawpeds

Pawpeds er et super godt redskab til mange ting i forhold til opdræt og læren om sin kats aner. Pawpeds er grundlagt af Ulrika Olsson i 2000 og indeholder database for mange katte- og hunderacer og få hesteracer. 
Pawpeds har med tiden udviklet sig til ikke kun at indeholde stamtavler, men også helbredsoplysninger. Der er udviklet helbredsprogrammer for bestemte sygdomme i samarbejde med dyrlæger, fx. HCM scanninger foretaget af godkendte dyrlæger, bliver automatisk indsendt til Pawpeds.
For at få din kats oplysninger i Pawpeds kræver det, at du indsender din kats stamtavle og evt heldbredstest. Vi anbefaler at gøre dette, da det bidrager til andre efter dig kan få gavn af at finde sin kat og lære om dens aner.

Pawpeds kan ogsĂĄ bruges til at beregnet indavlsprocent pĂĄ en given parring, se afkomlister, beregne farvegenetik og meget mere. Du kan sĂĄgar tilmelde dig kursus pĂĄ PawpedAcademy.

Du finder Pawpeds her

Vi har her listet kontaktpersonerne for de forskellige omrĂĄder, nĂĄr man skal indsende oplyser pĂĄ MCO til databasen;
Generelt gældende for alle indsendelser af test, kan det ske via mail. Har du modtaget testresultatet fra labatoriet pr. mail, kan du blot vidersende dette. Har du fået det pr. brev fortrækker de at modtaget det som kopi med brev eller som scannet fil pr mail.

Indsendelse af stamtavler+ titler
Monica Hestad
Karjolveien 53
1615 Fredrikstad
Norway
E-mail: monica.hestad@gmail.com

Indsendelse af HCM dna test
PawPeds
c/o Olsson
Ängsmyrvägen 1, Bäsna
SE-781 95 Borlänge
Sweden
E-mail: hcm@pawpeds.com

Indsendelse af PK def dna test
Anne Marit Berge (Maine Coon)
E-mail: pkdef-mco@pawpeds.com

Indsendelse af HD røgten resultat
Jessica Åsbrink & Emma Enfjäll
E-mail: hd@pawpeds.com

Indsendelse af SMA dna test
Anne Marit Berge
Email: sma@pawpeds.com

Indsendelse af HCM scanning sker automatisk, såfremt scanningen er foretaget af en godkendt dyrlæge af EKKO-gruppen.


“HCM-form, screening within health programme” v/ PawPeds. Denne er god at have med og udfyldte pĂĄ forhĂĄnd, til hjertescanning af katten. Klik her.

PawPeds.com om HCM, klik her.