FAQ

FAQ – Ofte stillede spørgsmĂĄl

På denne side, prøver vi at svare på nogle af de spørgsmål, man oftest hører, om Maine Coon.

Som det gamle ord siger, sĂĄ findes der ikke “dumme spørgsmĂĄl”, kun dumme svar.

Til hver en tid, kan Maine Coon Klubbens formand kontaktes pĂĄ: Formand@mainecoonklubben.dk


SpørgsmĂĄl: “Hvor store bliver de?

Svar: En fuldvoksen hunkat vejer typisk 4-6 kilo, mens en voksen han som regel vejer 7-11 kilo.

SpørgsmĂĄl: “Skal de børstes meget?”

Svar: Maine Coons kræver generelt ikke megen pelspleje. I fældetiderne kan det være nødvendigt at rede dem godt igennem relativt ofte for at få alle de løse hår af, mens de resten af året ikke behøver megen soignering.

SpørgsmĂĄl: “Kan de trives i en lejlighed?”

Svar: Maine Coons trives fint som indekatte, og man kan sagtens have dem i en lejlighed.

SpørgsmĂĄl: “Hvad koster en Maine Coon?”

Svar: Der er mange ting der spiller ind nĂĄr prisen pĂĄ en kat skal sættes. Det afhænger bĂĄde af opdrætteren og af katten – de fleste opdrættere skelner prismæssigt mellem katte til udstillingsbrug, til avlsbrug og til kælekat. Kælekatte koster typisk 6.000kr. – 8.000kr., men afvigelser kan naturligvis forekomme. Prisen pĂĄ avls- og udstillingskatte kan variere meget, sĂĄ det mĂĄ anbefales at man tager en snak med opdrætterne, hvis man ønsker en avls- eller udstillingskat.

SpørgsmĂĄl: “Hvilke farver kan man fĂĄ?”

Svar: Maine Coon findes i næsten alle farver man kan tænke sig, med og uden hvide aftegninger. De eneste farver som er direkte forbudt er maskemønster, samt nogle farver som oprindeligt hører til hos racer som Burmeser og Abyssinier.

SpørgsmĂĄl: “Hvordan finder jeg en killing?”

Svar: Der er mange Maine Coon-opdrættere over hele verden, og racen er overvældende populær også i Danmark. Er man på udkig efter en killing, er det en god idé at besøge en katteudstilling og tale med udstillerne og finde ud af hvilken type Maine Coon man synes bedst om. Man kan også kigge på Maine Coon Klubbens killingeliste, hvor medlemmerne kan avertere killinger til salg.

SpørgsmĂĄl: “Skal man vælge en han eller en hun?”

Svar: Det afhænger selvfølgelig af hvad man vil med katten, og hvad man ønsker sig. Hvis katten skal være kælekat (og dermed kønsneutraliseres) er der ikke den store temperamentsforskel på hanner og hunner. Den væsentligste forskel er nok at hannerne, som nævnt ovenfor, bliver større end hunnerne.

SpørgsmĂĄl: “Jeg har en kat der ligner en Maine Coon. Kan den være ægte?”

Svar: Maine Coonen er en naturligt udviklet race, og mange store, halvlanghĂĄrede katte kan ligne Maine Coons. Den eneste mĂĄde man kan afgøre om katten er “ægte”, er ved at kigge pĂĄ dens stamtavle.