Udstilling – første gang

Har du lyst til at prøve at få din kat med på en udstilling, er her en lille vejledning til dig, så du kan møde op så velforberedt som muligt.

En betingelse for at udstille, er at man er medlem af en af Felis Danicas hovedklubber.
For at din kat kan deltage på en udstilling skal den være min. 4 måneder gammel og have en stamtavle udstedt af Felis Danica. Dette gælder dog ikke huskatte.
Katten skal være vaccineret inden for 1 år før og senest 15 dage før udstillingen, samt naturligvis være sund og rask.
Gravide og ammende katte, samt katte med polydatyl (flertået) ikke må udstilles. Derudover gælder det at hvide katte skal have attest på at de ikke er døve, og fertile hankatte skal, når de er ældre end 10 mdr. have en kryptokidattest fra din dyrlæge.

Selve tilmeldingen sker ved at udfylde en tilmeldingsblanket. Det kan ske på enten et papirformular, som kan rekvireres hos klubberne eller downloades på klubbernes eller Felis Danicas hjemmeside. Denne skal så indsendes til den arrangerende klubs udstillingssekretær.
Det er ogsĂĄ muligt at tilmelde sig online via klubbernes hjemmesider. Samtidig med tilmeldingen foretages betalingen af udstillingsgebyret 
Du vil så modtage en bekræftelse på tilmeldingen og kvitteringen for betalingen.
Bemærk tilmeldingsfristen og overhold den.

Inden udstillingen, skal du anskaffe/sy nogle burgardiner. Det ville være praktisk at låne første gang, evt. af kattens opdrætter. Nogle hovedklubber udlejer burgardiner.
Målene på bure i Danmark er: Højde 60 cm, dybde 60 cm, længde 75 cm.
Målene på dobbeltburende er: Højde 60 cm, dybde 60 cm, længde 150 cm.

Hvor meget tid til forberedelse du skal bruge på katten afhænger naturligvis af katten pelstype/kvalitet.
Men da det er en skønhedskonkurrence, skal katten være ren og fremstå så smuk som muligt.
Her vil vi anbefale du beder om rĂĄd og vejledning hos en erfaren udstiller af samme race.
Husk at klippe kløerne på katten et par dage før, og rense dens ører for snavs dagen før udstillingen.

Ved ankomsten til udstillingen skal du først gĂĄ til indcheck. Her fĂĄr du udleveret din dyrlægeseddel – og skulle du ikke have de katte med, du har tilmeldt, sĂĄ gives der ogsĂĄ besked i indcheck. Kattens vaccinationsattest vil blive kontrolleret før eller ved indcheck.
Husk at have tilmeldingen, kvittering og vaccinationsattesten klar.

Før katten kan komme ind i udstillingshallen skal den igennem en dyrlægekontrol.
I dyrlægekontrollen skal alle katte have et hurtigt check for parasitter (lopper, øremider, ringorm m.m.) og en vurdering af den generelle helbredstilstand. Dyrlægen stempler din dyrlægesedel, og herefter går du hen til kataloguddelingen og får at vide, hvor din kat har fået tildelt et bur samt udleveret dens udstillingsnummer og et katalog over de katte, der deltager i udstillingen.
Fortæl du er førstegangsudstiller, sĂĄ fĂĄr du hjælp – Spør’ endlig 

Når katten er installeret i sit bur, er det en god idè at kigge lidt i kataloget, for at finde ud af, hvilken dommer katten skal dømmes af, og orientere dig om, hvor i hallerne netop den dommerring er.
Når katten bliver bedømt vurderer dommeren i, hvor høj grad katten passer til den standard FIFe har vedtaget for netop denne race. Under vurderingen fortæller dommeren ofte om, hvilke kvaliteter han/hun synes kattene har, og han/hun vil skrive en bedømmelse der kort fortæller om katten.

Skulle katten være blandt de heldige, som bliver nomineret, vil katten på et senere tidspunkt blive præsenteret for et samlet dommerpanel. Tidspunktet for Best In Show er angivet i udstillingskataloget sammen med klassifikationsreglerne.

Katten må først forlade udstillingen, når tidspunktet for den officielle udstilling er over. Tidspunktet kan ses i programmet.

Mangler du hjælp under udstillingen, kan du altid henvende dig i sekretariatet.

 

Hvad skal du have med?
Burgardiner
Tæppe til bund
Evt. kurv, hule eller pude til katten.
Mad- og vandskĂĄl
Kattebakke, grusskovl + smĂĄ affaldsposer
Børste/kam 
Vaccinationsattest
Kvittering for betaling og tilmeldingsslip
En stol – ikke alle haller tilbyder stole til udstillere